OVER

Drijvende kracht achter INNOHOW is Ru Pothoven. Na zijn studie Bodemkunde en bemestingsleer aan de Universiteit Wageningen was hij actief als landbouwkundige voor verschillende meststoffenleveranciers. Later werd hij directeur van het Nutriënten Management Instituut NMI in Wageningen. In die tijd volgde hij ook een MBA-opleiding. Van NMI maakte hij – na 10 jaar directeur te zijn geweest – de overstap naar innovatie-management bij Knowhouse in Venlo. In 2014 ging met de start van INNOHOW een lang gekoesterde wens in vervulling om via een eigen bedrijf invulling aan zijn persoonlijke ambities te geven.

Daarnaast is hij sinds 2014 werkzaam geweest als business developer bij Dumea (nu Normec Foodcare), als bestuurslid technische zaken bij Quality Mark Good Soil en als agrofoodstudiereis-specialist bij HollandDoor. Tegenwoordig is hij nog werkzaam als commissiesecretaris bij de Raad voor Dierenaangelegenheden.

Zijn kennis en ervaring bestrijken inmiddels de gehele agrifood- en tuinbouwsector. Met behulp daarvan probeert hij met INNOHOW een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van duurzame en maatschappelijk geaccepteerde voedselproductie.